O nas

Pracownia TORTUNIO powstała z długo rozwijanej pasji tworzenia małych cukrowych dzieł sztuki. Staramy się, aby urozmaicać ofertę, podejmując nowe wyzwania oraz ucząc się nowych technik dekorowania, nowoczesnych sposobów łączenia smaków, a także tradycyjnych receptur cukierniczych. Z pieczołowitością dbamy o to by oferowane przez nas kompozycje smakowe były w spójności z dekoracją słodkiego wypieku.

 

Opanowaliśmy takie techniki, jak: tworzenie figurek od podstaw z masy cukrowej i czekolady plastycznej, malowanie aerografem barwnikami spożywczymi, rzeźbienie w torcie i nadawanie mu nowego kształtu, tworzenie tortów antygrawitacyjnych, kwiatów z masy cukrowej i papieru jadalnego, a także pierników dekorowanych lukrem królewskim i malowanie po tym lukrze...

 

Wychodząc na przeciw wymaganiom rynku, stale podnosimy kwalifikacje cukiernicze, uczestnicząc w szkoleniach m.in. z kompozycji smakowych, tortów musowych, formowania pralin, wypieku francuskich makaroników oraz petite choux.

 

W swojej pracy zawsze stawiamy na najwyższą jakość - zarówno wykorzystywanych surowców, jak i wykonania oraz wykończenia wypieków - dlatego nazywamy je niezwykłymi :)

PRACOWNIA 

WYPIEKÓW 

NIEZWYKŁYCH

t: 48 506 029 772

 

e: kontakt@tortunio.pl

Tortunio Pracownia Wypieków Niezwykłych

Joanna Mazurczak-Nowak

ul. Ketlinga 23 lok. 6u

92-431 Łódź

NIP: 521 321 81 74

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU

Copyrigth 2019 by TORTUNIO