PRACOWNIA
WYPIEKÓW
NIEZWYKŁYCH
Pracownia TORTUNIO powstała z długo rozwijanej pasji tworzenia małych cukrowych dzieł sztuki. Staramy się, aby urozmaicać ofertę, podejmując nowe wyzwania oraz ucząc się nowych technik dekorowania, nowoczesnych sposobów łączenia smaków, a także tradycyjnych receptur cukierniczych. Z pieczołowitością dbamy o to by oferowane przez nas kompozycje smakowe były w spójności z dekoracją słodkiego wypieku.
Opanowaliśmy takie techniki, jak: tworzenie figurek od podstaw z masy cukrowej i czekolady plastycznej, malowanie aerografem barwnikami spożywczymi, rzeźbienie w torcie i nadawanie mu nowego kształtu, tworzenie tortów antygrawitacyjnych, kwiatów z masy cukrowej i papieru jadalnego, a także pierników dekorowanych lukrem królewskim i malowanie po tym lukrze...
Wychodząc na przeciw wymaganiom rynku, stale podnosimy kwalifikacje cukiernicze, uczestnicząc w szkoleniach m.in. z kompozycji smakowych, tortów musowych, formowania pralin, wypieku francuskich makaroników oraz petite choux.
W swojej pracy zawsze stawiamy na najwyższą jakość - zarówno wykorzystywanych surowców, jak i wykonania oraz wykończenia wypieków - dlatego nazywamy je niezwykłymi :)
O nas
Copyrigth 2019 by TORTUNIO
ZAPRASZAMY DO KONTAKTU
Tortunio Pracownia Wypieków Niezwykłych
Joanna Mazurczak-Nowak
ul. Ketlinga 23 lok. 6u
92-431 Łódź
NIP: 521 321 81 74
t: 48 506 029 772
e: kontakt@tortunio.pl